Öland Roots

Camping Reboots

Öland Reboots tältcamping

På Öland Reboots finns det olika typer av biljetter. Står det "med camping" i din biljett så har du möjlighet att bo på tältcampingen intill scenområdet utan extra kostnad. Ingen förbokning krävs. Campingen är kommer i år att bestå av ett stort campingområde med en utmarkerad lugnare del i söder.

Under fyra dagar skapar vi tillsammans ett tillfälligt hem för festivalens besökare: i en tallskog, vid stranden, där solnedgången varar i timmar.

Att campa är fantastiskt men det kan också vara lite ovant. En av festivalens viktigaste uppdrag är att skapa en trygg och tillgänglig plats för alla, dygnets alla timmar. Därför är målet med campingen att skapa en mysig, glädjefylld och trygg plats där människor kan mötas och skapa minnen för livet. För att kunna uppfylla detta är det viktigt att vi alla hjälps åt och samarbetar - varenda liten kotte måste vara med och dra sitt tallbarr till stacken.

Detta gäller allt, från hur vi bemöter varandra, till vilka rum vi skapar och tillgängligheten för alla i dessa, att vi undviker glasflaskor och bygger förutsättningar för att räddningspersonal kan ta hand om oss om vi skulle behöva det, att vi tar hand om naturen och djuren i området, samt att vi ser och bryr oss om varandra!

Öppettider

Campingen öppnar onsdagen klockan 15.00. Campingen stänger på söndagen klockan 14.00.

Placering

Tältcampingen ligger i direkt anslutning till scenområdet, från stora campingen är det 10 meter till stranden och havet.

Campingbiljett

Du som har en biljett som är benämnd "med camping" har fri tillgång till campingen. 

Har du har en endagsbiljett så behöver du lämna campingområdet när de kulturella aktiviteterna slutat. Du kommer alltså inte kunna övernatta på campingen med en endagsbiljett eller biljetter som benämns "utan camping".

Faciliteter på stora campingen

På campingen hittar du:

 • Eldstäder för matlagning
 • Vattenposter med dricksvatten
 • Bajamajor
 • Matställen med frukost, café och enklare mat
 • Den öppna scenen
 • Massa aktiviteter och workshops från vårt kulturella program, allt är kostnadsfritt
 • Ett par korta steg till strand med skönt häng och bad

Barncampingen utgår

Nytt för Öland Reboots är att det i år inte kommer att finnas en separat barncamping. Med anledning av att vi har en mindre camping samt betydligt färre besökare så kommer det istället att tydligt att markeras ut en lugnare del i södra delen av stora campingen för den som önskar bo där.

Lugna campingen

Alla besökare som vill ha en lugnare camping är välkommen till denna del. Här hjälps vi tillsammans åt att hålla ett lite lugnare tempo. Nattetid hjälps vi även åt att hålla en lite tystare stämning. Observera att denna del av camping fortfarande är belägen på den stora camping i det sydvästra hörnet och att ljud och musik fortfarande kommer att höras i enlighet med en vanlig festivalvibb.

Riktlinjer för campingen

Det är superviktigt att vi tillsammans hjälps åt att göra campingen till en så säker och trygg plats som möjligt. Därför följer vi dessa regler:

 • Vi tar inte med oss glasflaskor eller sprayburkar till festivalen.
 • Våra brandgångar måste vara fria under hela festivalen, därför sätter vi inte upp tält i brandgångarna.
 • Vi har ont om plats på campingen. Därför tar vi inte med några partytält till festivalen.

 • Presenningar får endast användas för att läggas över tältet som regnskydd, inte spännas upp mellan träd eller mellan tält. Det beror främst på att vi har ont om plats på campingen men också för att skapa fri sikt om någon olycka skulle inträffa.
 • Det råder eldningsförbud på hela campingen och på stranden. Därför eldar vi bara på vår angivna eldstad vid huvudentrén till campingen. Det är också här du kan använda ditt spritkök och laga medhavd mat. 
 • Tänk på människor, djur och naturen runt dig. Släng ditt skräp i sopkärl och inte på marken. På Öland Reboots sorteras alla sopor och vi vill därför att du som besökare även gör detta. Det ska vara lätt att göra rätt och därför är sorteringsstationer placerade över hela området och det som sorteras är plast, pant, well-papp, brännbart, kompost, metall och glas.
 • Våra toaletter är placerade precis vid ingången till campingen. Våra toaletter är sedervanliga bajamajor.
 • Våra husdjur lämnar vi hemma eftersom de inte kommer kunna vara på campingen eller scenområdet.

Säker och trygg camping

Det är på campingen som festivalbesökare "med camping"-biljett tillbringar den största delen av tiden. Det är också på campingen som tillvaron är som minst styrd av arrangörer. På plats finns det självklart både vakt- och räddningspersonal som jobbar för alla besökares trygghet och säkerhet. Men stämningen och tryggheten på campingen skapas också till stor del av de människor som fyller den.  

Här finns mer information om säker- och trygghet på festivalen.

Andra alternativ till boende

Det finns gott om alternativt till campingar, vandrarhem och bed and breakfast på Öland. Så vill du inte tälta på festivalens camping finns det andra alternativ. Campingar som ligger på cykelavstånd från festivalen är:

Haga Park Camping & Stugor

Denna camping erbjuder förutom tältplats även husvagnsplats och stugor till uthyrning och ligger 15 minuters promenad från festivalen.


First Camp Eriksöre

En fyrstjärnig familjecamping beläget 5 km norr om festivalen. Campingen är extra bra för er med hund då campingen bland annat erbjuder hundbad. First Camp Eriksöre erbjuder plats för husvagn, tält och stugor till uthyrning.


Ölands Camping & Resort

En camping som ligger i Mörbylånga, 7 km söder om festivalområdet. Denna camping erbjuder tält & husvagnsplats samt villavagnar för uthyrning.

 

Övrig information

Vancamping

Föreningen ser över möjligheten att kunna erbjuda plats för vans och husbilar på Öland Reboots. Mer information om detta kommer...