Öland Roots

Öland Reboots

SPANA IN JUBILEUMSFILMEN FRÅN 2023

 

Sommaren 2024, 10-14 juli, kommer det att anordnas ett lite annorlunda evenemang runt dansbanan på Öland men vana besökare kommer utan tvekan att känna igen sig. Det blir lite mindre, lite mysigare, men med lika mycket gung i knäna och kottar under fötterna: en kärleksfull oas i samhället fylld av musik, kultur och gemenskap, precis som vanligt.

Öland Reboots är den avskalade versionen av Öland Roots, ett mindre, intimare evenemang för att skapa en ännu mysigare upplevelse för besökaren. Föreningen tar ett välbehövligt andetag, gräver djupt och hittar näring via tallrötterna för att kunna fortsätta växa och blomma ut i en stor festival igen 2025. 

På Öland Reboots är gemenskapen i centrum. Campingen är mindre men med det följer också en högre koncentration av kärlek. Festivalveckan ser också lite annorlunda ut: Den inleds lite lugnare med fokus på workshoppar, aktiviteter och mellanmänskliga möten och mynnar sedan ut i mer ös och spelningar på dansbanan mot slutet av veckan. Campingen, restaurangen och scenområdet kommer att vara öppna för besök och häng redan från onsdagen.

Öland Roots är en ideell kulturförening med begränsade resurser, mänskliga såväl som ekonomiska. Efter storsatsningen på 20-årsjubileet behöver föreningen prioritera återhämtning och att bygga upp en trygg ekonomi för att kunna vara en plattform och mötesplats för människor även i framtiden. Ambitionen är att arrangera en större festival igen år 2025. 

 

Vill du stötta föreningen Öland Roots?

Sommaren 2023 firade föreningen Öland Roots 20 år och vi är många som önskar att festivalen ska fortsätta i 20 år till, minst! Jubileumsåret blev en fantastisk fest som skänkte glädje till tusentals människor, men ekonomiskt var det ett tungt år för föreningen, precis som året innan det och året innan det. Som om det inte var nog utsattes föreningen för ett inbrott under hösten och blev av med alla verktyg, kablar, lampor, elektronik och annat som används under festivaldagarna. Nu är föreningen i stort behov av er hjälp för att kunna fortsätta arrangera Sveriges mysigaste festival även i framtiden. Alla donationer används uteslutande till att göra kommande evenemang så bra som möjligt. Tillsammans är vi många och tillsammans är vi starka!

Om du vill bidra ekonomiskt: Swisha valfri summa till 123 225 17 00.

Om du vill skänka verktyg, kablar, belysning eller annat av intresse: Mejla info@olandroots.com och skriv vad du skulle vilja skänka till föreningen. 

 

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET 
Öland Roots

 

Öland Roots är en plats för alla som vill, en plats för alla att vara en del av. Festivalen skapas av alla som kommer dit: en oas i samhället, där människors lika värde framhävs. Föreningen som driver festivalen har som huvudfokus att bevara mötesplatsen Öland Roots och kommer därför att göra vad den kan för att möta de förutsättningar som finns för att festivalen ska leva vidare.

 

Öland Roots är inte bara Sveriges mysigaste festival, utan även Sveriges barnsligaste.
I direkt anslutning till scenområdet kan man slå upp sitt tält i den magiska tallskogen.
Varje år engagerar sig 400-500 funktionärer för att göra Öland Roots möjligt. Anmäl dig här!
På södra Öland, runt den anrika dansbanan i Sandbergen samlas vi.
Vi vill gärna svara på dina frågor. Läs igenom hemsidan och kontakta oss om du har fler frågor!
Läs mer om vad som händer på Öland Roots utöver den fantastiska musiken
Öland Roots är en ideell kulturförening. Läs mer om hur den fungerar här.
Vegansk mat för alla magar!
Varje år tas nya kliv för att minska festivalens miljöpåverkan. Tillsammans tar vi alla ansvar.
Här hittar du information om vad som gäller för dig som vill komma till festivalen och skriva, fota, filma eller på annat sätt berätta om festivalen.
Att känna sig trygg är en förutsättning för att kunna njuta fullt ut av en festival.
Festivaldeltagarnas egna möjlighet att få sin talang sedd och hörd.