Öland Roots

Planera din resa till Öland Reboots

Det är lätt att ta sig till Kalmar och sedan vidare till Öland. Längst ner finns en karta!
Om du åker tåg eller långfärdsbussar är Kalmar närmaste station. Från Kalmar station går det sedan regelbundna lokalbussar till byn Stora Frö där har festivalen äger rum. Om du kommer till festivalen över dagen så kliver du av vid busshållplatsen Stora Frö eller parkerar bilen på vår närliggande bilparkering. Från bilparkeringen är det smidigt planerat med gratis transport via traktorsläp ner till festivalområdet.

Parkering, transporter och traktorsläpet
Det finns ingen möjlighet att köra bilen ner till festivalområdet utan denna parkeras en bit bort. Bilparkeringen ligger en liten bit ifrån scenområdet, cirka 20 minuters promenad. Därifrån går det gratis transport med traktorsläp mellan bilparkeringen och scenområdet. Parkeringen och transporten sköts av den lokala idrottsföreningen Mörbylånga GoIF. Traktorsläpet går regelbundet under dagarna, skytteltrafik, cirka varje halvtimme, och sista avgången sker från scenområdet 03.30 på torsdagen, fredagen och lördagen. Bilparkeringen kostar 100 kr infart/bil. Om du vill kunna åka in och ut med din bil från parkeringen under hela festivalen kostar det 200 kr. Pengarna går oavkortat till den lokala föreningen: till bränsle till traktorerna samt underhåll av parkering och ytterområde.

Med cykel eller bil
När du kommit över Ölandsbron tar du första avtagsvägen till höger (söderut) och kör genom Färjestaden. Fortsätt därefter mot Mörbylånga. 7-8 km efter Färjestaden kommer ni till en avfart mot campingen Haga Park, sakta in och sväng av mot höger. Härifrån är det skyltat till festivalen. Kika längst ned på sidan för en karta. 

Om du vill hyra en cykel kan du göra det vid busstationen i Mörbylånga. Kan bokas via länken: www.olandscykeluthyrning.se

Samåk till Öland Reboots
Föreningen vill uppmana till samåkning! Syftet är att underlätta för besökare att hitta ett billigt, roligt och miljövänligt samåkningsmöjlighet till och från festivalen. Connecta med andra festivalbesökare genom att skriva i eventet på Facebook "Öland Reboots 2024", länk: https://www.facebook.com/events/1121438788858771

Med tåg
Om du väljer att åka till festivalen med tåg är Kalmar närmsta station. Tar du dig från Skåne eller västkusten är tåg det absolut enklaste sättet. Tågresor kan du hitta från endast 250:-. Från Kalmar går det sedan lokala bussar flera gånger om dagen till byn Stora Frö på södra Öland. Ett tips när du bokar din resa är att ange bussens slutdestination Mörbylånga. Då bokar du inte bara en tågbiljett till Kalmar utan även en plats på den matchande lokalbuss som tar dig den sista biten från Kalmar, över bron till Öland och till din hållplats som heter Stora Frö. Från busshållplatsen i Stora Frö är det en 15-20 minuters promenad till festivalområdet. Om benen är trötta eller packningen tung går det även regelbundna transporter från festivalparkeringen ned till festplatsen. Dessa kostar ingenting!

Kollektivtrafik Kalmar/Öland
För dig som åker buss till festivalen är det linje 105 mot Mörbylånga som gäller. Bussarna avgår från Kalmar oftast en gång i halvtimmen vardagar, och en gång i timmen kvällar och lördagar. Varannan timme söndagar. Du ska gå av vid hållplatsen som heter Stora Frö. Från hållplatsen är det skyltat till festivalen. För tidtabell, se www.klt.se

Hitta tillbaka, traktorsläpet igen
På söndag morgon åker du samma väg som du kom. Traktorsläpet upp till bilparkeringen börjar gå på söndagsmorgonen cirka kl. 08.00 och går sedan regelbundet under förmiddagen, skytteltrafik, cirka varje halvtimme och sista avgången sker från scenområdet ca kl. 12.00.