Öland Roots

Öppen inbjudan för konstnärer

Ansök innan den 20 Juni 2019

Vill du ställa ut din konst på årets Öland Roots? Vi letar efter talangfulla konstnärer som har lust att bidra med ett konstverk på åretsÖland Roots. Som tack kommer du få en festivalbiljett och mat de dagar du arbetar med ditt projekt. Ditt konstverk kommer att visas för upp till 7000 personer på festivalen och kommer även exponeras på festivalens konstrunda.

Konsten på festivalen är det som skapar och formar den visuella och emotionella upplevelserna för våra besökare. Genom interaktion vill vi att besökaren ska få se, känna, dofta, röra och uppleva konst. Årets tema är återbruk, interaktion och möten.

Vi vill att du ska jobba med kontraster mellan dag och natt, konstinstallationer ska vara skapade huvudsakligen eller uteslutande av återvunna material. Va påhittig, kontakta företag och verksamheter och fråga om du kan få överblivna material. Tänk på att din installation eller dekoration ska fungera oavsett väder och inte riskera att skada varken natur eller människor.

Scenområdet, campingområdet, gater, strandområdet samt vattnet är platser som är tillgängliga för installationer, konst och dekoration. Uppbyggnad av konstverk/installationer kan ske från den 6 juli och behöver vara klart under tisdag kväll den 9 juni. Konstverket ska demonteras av konstnären under söndagen eller måndagen efter festivalen.

Skicka in din ansökan innan den 20 juni
Ansökan ska innehålla en PDF med 2-eller 3-dimensionell verk, såsom bilder, skisser, fotografier, av ditt verk samt en kort berättelse om vad det är du vill göra, upp till 900 ord. Var tydlig, ta med bilder, skisser, tidsplan och budget. Verk måste vara original av den sökande. Ansökan skickas som PDF till kultur@olandroots.com 

Om du har någon fråga är det bara att kontakta oss på mailadressen ovan!


KÄRLEK  SOLIDARITET  MEDVETENHET