Öland Roots

Matupplevelsen

Det är något speciellt med mathantverk. Genom att kombinera lukt, känsel, syn och smak skapas upplevelser av det som människor i relation till naturen har knåpat ihop. Ingredienserna till Öland Roots är både solnedgång, reggaemusik, tallarnas gungande i vinden, kottar mellan tårna, goda vänner och fantastiska råvaror från Öland med omnejds jordar komponerade genom recept från världens alla hörn.

Intresset för vegansk mat har aldrig varit större. Här och var ploppar det upp nya restauranger, nya produkter och äntligen är det inte längre konstigt att välja växtbaserad mat. Men det går ju heller inte att sticka under stol med att det också blivit lite jobbigare att gå på restaurang, när det helt plötsligt finns flera olika rätter att välja mellan! Tursamt nog är festivalen flera dagar och frukost, lunch, middag, kvällssnacks, mellanmål bör intas för en full festivalupplevelse.

I foodcourten hittas mycket av världens mat i vegansk tappning. Noga utvalt så det ska bli så kul som möjligt att äta sig igenom festivalen.

Utöver alla härliga foodtrucks som varje år lyckas knö in sig mellan tallarna kan en tillgå tre olika matupplevelser utifrån festivalens bevåg: 

Reggae Veggie

Äta Öland Roots Reagge Veggie width=

Saftiga burgare 🍔 råfriterade pommes 🍟hemlagade såser och en bowl med örtig potatissallad och lokalt odlade eko-grönsaker 🥗
Låter inte det helt underbart?

Reggae Veggie är festivalens egna matservering som finns både på campingen och scenområdet. Här är är råvarorna till största del ekologiska och lokalt producerade. Hamburgarbrödet är från Öländska Bröd och grönsakerna från @solmarkagard 🧅🥕🥔Precis som all annan mat på festivalen är menyn i Reggae Veggie helt växtbaserad.

I Reggae Veggie’s hamburgare och Bowl finns sommarens nyhet: Stacky’s - en svenskproducerad och supersmart bit mat. Stacky’s är gjort på vanliga svenska råvaror såsom bönor, lök och havre och är helt fri från tillsatser. Inga konstigheter! @stackysofficial

Psst! Du visste väl att alla intäkter i Reggae Veggie går till att skapa nästkommande års festival?

Reggae Veggie har öppet 14-02 torsdag-lördag.

Chillen

Chillen på Öland Roots 

Redan i entrén skymtas det stora cirkustältet till vänster inne på campingen. I festivalens egna café Chillen som är öppet dygnet runt finns kaffe, chai, crêpes, frasig toast, hummusbowls, läsk, kakor och frukost. Här är såklart allt veganskt och det finns gott om glutenfria alternativ, bland annat muffins och toast med bröd från @glutenfreemakers.

Har du förköpt frukostpaket vid biljettköpet? Kom ihåg att hämta ut dina frukostpolletter när du checkar in. Du hämtar sedan ut dina frukostpaket i Chillen när du önskar.

En av årets nyheter är ekologisk och handgjord hudvård från @kalunji040. I Chillen finns salvor, tvålar, deos och schampokakor med skogens dofter🌲

Chillen är mer än bara ett fik, här skapas en trygg mötesplats som har öppet dygnet runt och är en av kulturella schemats samlingsplatser. Vid Chillen kan alla besökare uppleva kulturella möten, yoga, reggaeskola, avslappning och livepoddar ❤️

Chillen har öppet från onsdag eftermiddag till söndag eftermiddag, alla intäkter går till att skapa nästkommande års festival.

Ogräs

 

Belägen till höger om stora scenen finner vi festivalens hjärta. Här samsas ekologiskt odlade grönsaker från @tillsammansodling och @solmarkagard med bland annat kimchi från @losperrosurbanfarming och lupintempeh från @lupinta.se.

På menyn finns något för alla smaker: vad sägs om en kimchiburgare med råfriterad potatis och gochujangmayo, eller en härlig snacksbricka med mögelostar från @casheury, ölkorv, rotfruktchips, jordgubbar och ramslöksbröd att dela på med vännerna?

I baren hittas massvis av goda drycker, både med och utan alkohol. Bland annat lokalt bryggd folköl från Öländska @skedemossegardsbryggeri och eko kombucha från @greenqueen.se

Öland Roots värderar lokala samarbeten högt, och ser fram emot att få servera ekologisk och magiskt god växtbaserad mat och dryck från trakten till alla hungriga och törstiga besökare.

Varmt välkomna till Ogräs, öppet till 03 festivalens alla dagar.