Öland Roots

20 år tillsammans!

2003 började Öland Roots sin magiska resa. Sedan dess har mycket vatten flutit under Ölandsbron, många fötter studsat upp och ned på dansbanan. Till sommaren samlas vi åter och firar 20 år tillsammans.

Länk till eventet: ÖLAND ROOTS 2023

Festivalen kan upplevas på många olika sätt: Haffa en tredagarsbiljett, kom över en dag eller anmäl dig som funktionär. Funktionärer hjälper till två pass på endast sex timmar och får en tredagarsbiljett som tack!

Så här såg det ut senast. Nästa år blir det mer av allt: mer fet musik, mer svängig dans, mer utsökt mat, mer skratt och mer kärlek, solidaritet och medvetenhet – en storslagen jubileumsfestival som du verkligen inte vill missa!


Öland Roots är en plats för alla som vill, en plats för alla att vara en del av. Festivalen skapas av alla som kommer dit: en oas i samhället, där människors lika värde framhävs. Föreningen som driver festivalen har som huvudfokus att bevara mötesplatsen Öland Roots och kommer därför att göra vad den kan för att möta de förutsättningar som finns för att festivalen ska leva vidare.

 

20 ÅR AV MINNEN

Ett nytt år stundar, ett år där 20 år tillsammans med föreningen ska firas! Det finns oräkneliga minnesvärda upplevelser, möten, konserter, maträtter, konstverk… (det går att fortsätta i alla evighet) från Öland Roots första 20 år. Vilket är just ditt favoritminne? Mejla till info@olandroots.com för en chans att vara med på jubileumsutställningen och att vinna två fribiljetter till Öland Roots 2023, inklusive middag på Ogräs för två. Bonuspoäng för bilder från de tidiga åren!

Öland Roots är inte bara Sveriges mysigaste festival, utan även Sveriges barnsligaste.
I direkt anslutning till scenområdet kan man slå upp sitt tält i den magiska tallskogen.
Varje år engagerar sig 400-500 funktionärer för att göra Öland Roots möjligt. Anmäl dig här!
På södra Öland, runt den anrika dansbanan i Sandbergen samlas vi.
Vi vill gärna svara på dina frågor. Läs igenom hemsidan och kontakta oss om du har fler frågor!
Öland Roots är en ideell kulturförening. Läs mer om hur den fungerar här.
Varje år tas nya kliv för att minska festivalens miljöpåverkan. Tillsammans tar vi alla ansvar.
Här hittar du information om vad som gäller för dig som vill komma till festivalen och skriva, fota, filma eller på annat sätt berätta om festivalen.
Att känna sig trygg är en förutsättning för att kunna njuta fullt ut av en festival.