Öland Roots

 

ÖLAND ROOTS TREDJE ARTISTSLÄPP

 
Öland Roots fortsätter att fyllas av shower i världsklass och i sommar möts vi till musik från jordens alla hörn! Näst ut är August Town, Västerbotten, Göteborg och Norrbotten!ETANA & RAW SOUL REBELS BAND (JAM)
Ännu en juvel har rest sig ur reggaemusiken!
 
Shauna McKenzie blev tidigt medveten om hur kvinnor presenteras i Jamaicansk musik och ville göra en förändring. I musiken fann hon kraft att påverka sin omvärld. Hon återvände till hennes födelseort August Town i Jamaica som Etana - The Strong One. Där manifesterades hennes styrka i en karriär på hennes egna villkor. Med debutlåtar som ”Wrong Adress” och ”I am Not Afraid” var succén självklar. Nyligen nominerades hon till Grammy Awards för bästa reggae-album med ”Reggae Forever”. I en kombination av soul, jazz, folk och reggae bär hon vidare själen från stora musiker i vår tid.
 CLEO & ORIGINAL GANGBAND GANG (SWE)
Cleo är en Boss!
 
Det är få röster som har en sådan självklar auktoritet! Cleo talar rakt ut med en obestridlig rättframhet och sätter alla tvivel åt sidan gång på gång! Ursprungligen kommer Nathalie Missaoui från Umeå, där hon tillsammans med hiphop kollektivet Random Bastards har byggt upp en kreativ plattform med stor framgång. Tillsammans har de satt Västerbotten på kartan och visat att ett relevant uttryck hör hemma även utanför storstan. Oavsett om Cleo siktar på patriarkatet, går på salong för sin egen skull eller besjunger kärlek och erotik gör hon avtryck i den svenska hiphop:ens historia.
 AURELIA DEY & ALPHA CREW (SWE)

Innerlig glöd och oändlig mångfald!
 
Till ljudet av gungande Afrobeats och levande Dancehall väver Aurelia Dey samman en bredd av musikaliska uttrycksformer. Med sitt unika sound välkomnar hon inslag med alltifrån reggae, hiphop, och ghanansk highlife till svensk folkmusik. Den stadiga takten av en innerlig och tung bas följer lyssnaren igenom västafrikanska landskap av glöd och eld. Hon ger plats i rampljuset till rörelsen för afropéisk jämställdhet och antirasism. Budskapet av kärlek och rättvisa kommer för evigt stå skrivet i stjärnorna!
 AZCA & KWEEBAND (SWE)
Gränsöverskridande vackert!
 
Den norrbottniska rapparen Azca växte upp med jazzen nära hjärtat. Hon omfamnade senare hiphop:en med dess starka känsloyttringar och bildar tillsammans med Kweeband ett brinnande möte mellan talande lyrik, jazz och folkmusik. Tidigt under året är de aktuella med sin första gemensamma EP “Mr. Blabla”. Låt dig förtrollas av den fina blåssektionen, stämsången och de tunga rytmerna!
 
 
Läs mer om festivalen, flera av årets artister och köp din biljett. Ses i sommar!
 
KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET