Öland Roots

 

ÖLAND ROOTS FJÄRDE ARTISTSLÄPP

Öland Roots fortsätter att fyllas av musik i världsklass, med artister från jordens alla hörn! Näst ut är St. Croix, Kingston, London och Göteborg!

 


REEMAH & TWOROOTS BAND (VI)


Deep Roots från St. Croix!

Som en av revolutionärerna inom new roots sår Reemah fröer som stärker lyssnarnas allra innersta. I låt efter låt uppmuntrar hon med sin himmelska flamma och en lyrik som är absolut briljant. Debutalbumet ”Check Your Words” är redan en klassiker bland entusiaster och det senaste albumet ”Breaking News” imponerar med låtar som ”High Powaz”, ”MayDay” och den överväldigande ”Crowns Up On Your Head”. Med en stor begåvning och en djup inre natur kommer hennes verk att hålla igenom tid och rum.

reemahofficial.com/

 

IKAYA & ROOTS HARMONICS BAND (JAM)

Ett Blomstrande mästerverk!

Ikayas livshistoria berättar om hur en ros slår ut ovan asfalten och växer sig större än de kaotiska förhållanden som präglat den bakgrund hon kommer från. Hennes emotionella ärlighet var en viktig del av uppväxten i det urbana samhället Waterhouse, Kingston och har även präglat hennes musikaliska utveckling. Hennes häpnadsväckande mångsidighet gjorde henne omtyckt lokalt vilket återspeglats i mängder av priser och utmärkelser, bland dessa Peoples Choice Awards som ”Bästa Nya Artist” på Jamaica 2010. Med melodisk sång jämte orubblig dancehall som färgar hennes rytmer var det inga tvivel om att hon skulle nå långt! Med mästerverk som debuten ”Hard Way” och senare låtar som exempelvis ”Fly Away” var det självklart att hon skulle toppa musiklistor, både på Jamaica och internationellt.

www.facebook.com/ikayamusic/JULIETTE ASHBY & REDHUT RIDDIM BAND (UK)

Flödande hjärtrytmer och inre lugn!

I en fängslande röst och omslutande harmonier bildar Juliette Ashby ett lugn som flödar ur hennes egen hjärtrytm. Med pennan i sin hand fångar hon livet och dess verkliga händelser när hon rör sig mellan r&b ,Reggae och Neo-Soul. Hennes akustiska album ”Bitter Sweet” är dedikerat till hennes livslånga vänskap med Amy Winehouse och talar öppet och hjärtligt om kärleken till sina nära. Senaste albumet ”Build Up The Strong” är en hyllning till hennes första kärlek - Reggae musiken!

www.julietteashby.com/STINA VELOCETTE

Djupa livserfarenheter från hjärtat!

Ända sedan dag ett har Stina Velocette talat klarspråk i texter som berör det allra innersta och det allra största på samma gång. Hon rör sig smidigt och självklart mellan reggae, hiphop och r&b och hyllas landet runt för sin närvaro i musiken. På egen hand skapar hon plattformar för andra kvinnor, både på scen och i sin studio. Sedan sverigeturnén med Kapten röd 2018 har Stina arbetat med att skriva ny musik och släpper en singel till sommaren, samt ett helt album senare under året!

www.facebook.com/stinavelocette/

Läs mer om festivalen, alla fantastiska artister och köp din biljett. Ses i sommar!

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET