Öland Roots

Öland Roots fylls av mera kärlek, solidaritet och medvetenhet! I sommar hörs toner från hela världen och äntligen presenteras ytterligare fyra akter till festivalen 2019. Näst ut är Virgin Islands, Kap Verde, Malmö och Stockholm!





DEZARIE (VI)

Gränslös och spirituell roots reggae från Virgin Islands!

Dezarie besitter den värdefulla gåvan att omfamna det gudomliga. I låtar som ”Strengthen Your Mind”, ”Love in Your Meditation” och ”Stronger” möter hon sina lyssnare i innerligt meditativa och helande melodier. Den djupa ljudbilden lovordas högt av entusiaster inom roots reggaens underground rörelse och i sommar besöker hon äntligen Sverige med sitt högt eftertraktade band. I ett tätt samarbete med Ron Benjamin från Midnite skrivs en livslång historia om kärlek, rättvisa och inre styrka.

http://www.dezarieroots.com/

 

MO’KALAMITY & THE WIZARDS (FR/CV)

I den djupaste av roots reggae svävar hon lätt!

Igenom silkeslena melodier och vibrerande basgångar räcker Mo’Kalamity ut sin hand till högre medvetenhet och inre uppvaknande. Tillsammans med det egna bandet The Wizards lanserade hon ”Warriors Of Light” och har sedan dess haft en betydande roll för roots reggaen i modern tid. Skivdebuten följdes av flera varmt välkomnade album och i hennes senaste ”One Love Vibration” får hennes lyssnare ta del av ett konstnärligt möte mellan henne och den talangfulla duon Sly & Robbie.

www.mokalamity.com/

 

AYLA & BAND (SWE)

En naturkraft som berör på djupet!

Det är med en enorm närvaro och en röst som dansar igenom organiska rytmer som Ayla kliver in i våra hjärtan. De svämmar över av kärlek till ljudet av hennes musik och under våren släpper hon ”Klarspråk” som är en mycket efterlängtad uppföljare till det hyllade debutalbumet ”Ayla Shatz”.

www.facebook.com/aylasomljud/

 

LILY & THE UGLY SOULS (SWE)

Personlig och uttrycksfull revolution!

I ett sprakande projekt bidrar Lily & The Ugly Souls till sin omvärld med ett feministiskt budskap. Mellan spottande verser och vackra stämmor uttrycker de sig i lika delar frustration och lika delar kärlek. Tillsammans med sitt band och sin stämningsfulla blåssektion bjuder de upp till dans för en bättre värld!

www.facebook.com/liliandtheuglysouls/




KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET