Öland Roots

Unik möjlighet att förvandla samhället genom rotfrukter och lupiner

Öland Roots söker två erfarna kockar och eldsjälar som vill vara funktionärer i sommar. Tack vare lättade restriktioner kommer Restaurang Ogräs öppna upp för fler gäster än väntat och behöver därför bli fler i köket! 

Musik, solidaritet och Öland Roots Skogshotell

De av oss som arbetar ideellt med att skapa Öland Roots har möjlighet att kunna njuta av de efterlängtade konserterna, vara en del av den fina gemenskapen och äta ihop flera gånger om dagen. Från det egna köket serverar den sedan flera år tillbaka dedikerade kärleksfulla kocken mat till alla som arbetar. I år erbjuder inte Öland Roots camping för besökare men däremot kommer de av oss som genomför arrangemanget att campa på platsen. Som aldrig förr skådat kommer Öland Roots Skogshotell resa sig under de svajande trädtopparna, med gott om plats för alla som deltar att bygga upp Öland Roots den här sommaren: inkl. föreningens funktionärsteam, artister och artisternas gäster. 

Där kommer man att finna platser fyllda till bredden med skatter för jamming, grillning och häng under bar himmel eller i sköna soffor i chilltältet. Den som längtar efter lugnet som bara infinner sig på Öland Roots kan också utforska platserna för vila och eftertanke eller låta sig vaggas till ro under två trädtoppar. 

Som en del av den varma och solidariska Öland Roots-familjen tar vi alla samma ansvar för platsen och skogen, boendet och grannarna runt omkring.

Beskrivning av kock-uppdraget!

Köket längtar efter två till erfarna kockar som vill vara funktionärer 21-24:e juli. Restaurangen serverar 100% växtbaserad mat, därför är erfarenhet inom vegansk matlagning önskvärt. Ogräs kommer att ta emot upp till 250 gäster per kväll, så det är toppen om du gillar högt tryck, är bra på att prioritera och kanske till och med har erfarenhet av att jobba med trerättersmeny under begränsad sittningstid? Du tar tillsammans med den andra kocken och restaurangchefen ledarrollen och arbetsleder de andra funktionärerna i köket på ett positivt och pedagogiskt sätt. Alla i köket arbetar ideellt. Ett pass är 7,5 timmar långt och sträcker sig över båda sittningarna. Du behöver vara över 18 år för att söka. 

Beskrivning av serveringsuppdraget!

Borden kring dansbanan längtar efter mer erfaren serveringspersonal för hela arrangemanget, d.v.s. 14-17:e samt 21-24:e juli. Ogräs kommer att ta emot upp till 250 gäster per kväll, så det är toppen om du gillar högt tryck, är bra på att prioritera och tycker att det är mysigt att träffa mycket människor. Du får gärna ha erfarenhet av vegansk mat och bar och gilla att berätta om det! Extra fint är det om du har minst 2 års erfarenhet av bordsservering och a la carte och kan vara hovmästarens högra hand. I ditt funktionärsteam kommer det finnas fyra andra servitörer, hovmästare och tre bartenders. Alla i Ogräs arbetar ideellt. Passen är max 4,5 timmar per dag antingen under eller innan kvällens konsert. Du behöver vara över 18 år för att söka. 

Ersättning för uppdragen

Detta är ett funktionärsuppdrag, och ingen anställning. Öland Roots är en ideell förening och alla som skapar årets arrangemang gör det utan någon ekonomisk ersättning. Det finns möjlighet till ersättning för transport till och från dansbanan samt mat. Kontakta gärna eldsjälarna via mailadressen nedan för mer information om det. Har du inte varit med tidigare får du en fantastisk upplevelse bakom kulisserna på Sveriges mysigaste festival. Vi hoppas såklart att du kommer vilja stanna i gemenskapen inför kommande festivalår.

Skicka gärna CV och en liten beskrivning av vem du är till mathantering@olandroots.com, eller bara skicka iväg ett meddelande på sociala medier! Senast den... ASAP.

KÄRLEK, SOLIDARITET OCH ETT HAV AV RAMSLÖKSMAJO