Öland Roots

Ce’Cile och Xana Romeo till Öland Roots!

När dörrar stängs, öppnas nya! Efter måndagens inställning kan Öland Roots nu glädjas åt nya akter och höjdpunkter att se fram emot inför sommarens festivalupplevelse. I det som nu blir årets sista artistsläpp presenteras två akter från Kingston som på olika sätt bidragit till och varit av stor betydelse för världsarvet av reggae!

 

CE’CILE & ROOTS HARMONICS BAND (JA)
Banbrytande reggae / dancehall som visar vägen!

Jamaicas ”Original Bad Gyal” är en av de brinnande ledstjärnorna inom dagens reggae / dancehall! Hon har varit absolut avgörande för etablerandet av den moderna ljudbilden som väver samman reggaen med Jamaicas samtida populärmusik; dancehall. Ce’Cile sätter en unik prägel på utvecklingen av hennes genre och möter sina lyssnare med stor begåvning, fasthet och förnuft! I sitt kreativa skapande är hon ostoppbar och från botten av hennes inre brinner en eld som får rytm efter rytm att stå i lågor! Med klassiker som ”Missing You”, ”When You’re Gone” och aktuella mästerverk som ”Don’t Love You” från nya albumet ”Music + Magic” är konstaterandet ett faktum, Ce’Cile går till historien som en legendar!

https://www.facebook.com/badgyalcecile/

 

  

 

XANA ROMEO & CHARMAX BAND (JA)
Nya generationens budbärande sångfågel!

Xana Romeo fick en god grogrund redan under sin barndom och uppväxt i det historiska samhället i Greenwich Town, Kingston. Med oändligt av kärlek och backning från hennes far Max Romeo, blev hon ett med roots reggaen redan från start. I varenda steg av hennes naturliga utveckling och resa fanns han intill och förutsåg vad som skulle bli en komplett budbärare för reggaens viktiga budskap. Hennes debutalbum ”Wake Up” har tillsammans med betydande singlar som ”Rate Rasta” och ”Righteous Path (Our Father)” gett roots reggaen anledning att leva vidare i ytterligare generationer!

http://www.xanaromeomusic.com/

 

Läs mer om festivalen, alla fantastiska artister och köp biljetten på hemsidan www.olandroots.com!

Ses i sommar!

 

KÄRLEK SOLIDARITET MEDVETENHET