Öland RootsAtt anordna festival under pandemi

Biljettsituationen 2021 har lett till många rynkade pannor. Till att börja med trodde föreningen att vi inte skulle kunna samlas alls på dansbanan och därför satsades resurserna på att skapa Sveriges mysigaste streaming. Dock kom ljusare tider och möjligheten att träffas på dansbanan öppnades. 

Till att börja med var restriktionerna sådana att endast fyra personer kunde sitta tillsammans. Då verkligen alla ideellt arbetande eldsjälar redan har alla händer fulla togs beslutet att sälja biljetterna i par. Att försöka samordna grupper på ojämna antal blev helt enkelt en övermänsklig uppgift för lilla Öland Roots. 

Tillsammans med att restriktionerna inte gör skillnad på spädbarn och vuxna fanns det inte heller möjlighet att släppa in barn gratis, vilket varit så viktigt för festivalen i massor av år. Tårarna rann nedför föreningens kinder.

Men juli kom med glada nyheter som öppnade upp för större sällskap vid samma bord vilket leder till att det inte längre finns samma svårigheter med bordsplaceringarna. Mellan otaliga möten, snabbt nedtecknade idéer mellan staplar av arbetsuppgifter har nya lösningar om och om igen arbetats fram. Dessutom får småkottar upp till sex år följa med gratis till Sveriges Barnsligaste Konsertkvällar, vilket vi åter har hjärta att kalla dem.

Nu har vissa av oss köpt biljetter för antingen våra barn, som nu går in gratis, eller för två personer för att vara säker på att få besöka platsen, trots att en planerar att gå själv. 

Öland Roots högsta mål är alltid att sprida kärlek, solidaritet och medvetenhet men biljetterna är trots det inte återbetalningsbara. Föreningen är mycket hårt utsatt av pandemin, både som kreativ kraft i samhället och rent ekonomiskt. Som dom flesta av oss vet vid det här laget bygger festivalen på helt ideella krafter. Både tid att administrera och de ekonomiska resurserna att byta ut redan sålda biljetter är högst begränsade. 

Så, gör vad du kan för att festivalen ska fortsätta sprida kärlek i en glänta söder om Ölandsbron. Bjud med en kär vän, lägg ut efterlysningar i sociala medier efter en redan kär eller ny vän, eller se de extra pengarna du betalat som ett bidrag till Sveriges Mysigaste Festival. 

Varenda krona går direkt in i föreningens och festivalens fortsatta liv och babyloniskt vinstintresse finns inte att skåda så långt ögat når. 

Är det trots allt så att du vill ha kontakt angående biljettärende, för att du inte har råd eller möjlighet till något av ovanstående förslag, så kommer detta att hanteras med största möjliga kärlek och lösningsfokus står högst på priolistan. Dock måste det finnas överseende med att just nu finns inte tid för en enda extra syssla. Mail angående detta måste få besvaras efter årets genomförande. 

Kärlek från dansbanan