Öland Roots

Matupplevelsen

Det är något speciellt med mathantverk. Genom att kombinera lukt, känsel, syn och smak skapas upplevelser av det som människor i relation till naturen har knåpat ihop. Ingredienserna för på Öland Roots är både solnedgång, reggaemusik, tallarnas gungande i vinden, kottar mellan tårna, goda vänner och fantastiska råvaror från Ölands med omnejds jordar komponerade genom recept från världens alla hörn.

Intresset för vegetarisk mat har aldrig varit större. Här och var ploppar det upp nya restauranger, nya produkter och äntligen är det inte längre konstigt att välja växtbaserad mat. Men det går ju inte heller sticka under stolen med att det också blivit lite jobbigare att gå på restaurang, när det helt plötsligt finns flera olika rätter att välja mellan! Tursamt nog är festivalen flera dagar och frukost, lunch, middag, kvällssnacks, mellanmål bör intas för en full festivalupplevelse.

I foodcorten hittas nästan all världens mat i vegansk tappning. Noga utvalt så det ska bli så kul som möjligt att äta sig igenom festivalen.

Utöver de härliga foodtrucksen som varje år lyckas knö in sig mellan tallarna kan en tillgå tre olika matupplevelser utifrån festivalens bevåg: 

Reggae Veggie

Äta Öland Roots Reagge Veggie width=

Festivalens egna mathak. I år serveras här delikata burgare, där en själv får välja vilket köttsubstitut en vill ha. Antingen Lupintas tempeburgare eller en “lyckling” burgare. Här kommer även serveras hemmagjorda potatischips, från ekologiskt odlade potatisar från andra sidan sundet. Njut till fullo!

Chillen

Chillen på Öland Roots 

Knyt makramé, teckna, dansa och käka kaffe med dopp! Chillen är den ultimata platsen att inta frukost, fika och såklart den berömda toasten. Här kommer i år också finnas ett grillpaket som vi kan ta med oss och laga till vid grillplatsen i Urskogs-området. Närproducerat med kärlek till och av Öland Roots.

Ogräs

 

Här serveras egenodlad trerättersmeny komponerad av ekokocken Erik Måneld. Med minst 90% KRAV-märkta råvaror,  odlade med kärlek av föreningens egen tillsammansodling. Hela vägen från frö till lyxig rätt serverad på handgjorda tallrikar.