Öland Roots

Planera din resa till Öland Roots

Det är lätt att ta sig till Kalmar och Öland. Längst ner finns en karta! Om du åker tåg eller långfärdsbussar är Kalmar närmsta station. Från Kalmar station går det sedan regelbundna bussar till byn Stora Frö där vi har festivalen. Om du vill komma till festivalen över dagen är det smidigt planerat med gratis transport från vår parkering eller från närmsta busshållplats i Stora Frö.

Parkering och transporter
Parkeringen ligger en liten bit ifrån scenområdet, ca 20 minuters promenad. Det kommer att gå gratis transport mellan parkeringen och scenområdet. Parkeringen och transporten sköts utav den lokala idrottsföreningen Mörbylnga GoIF. Transporten går regelbundet under dagarna, cirka varje halvtimme, och sista avgången sker från scenområdet 03.30 på onsdagen, torsdagen, fredagen och lördagen. Parkeringen kostar 50 kr per bil och parkering. Om du vill kunna åka in och ut på parkeringen under hela festivalen kostar det 100 kr. Transporten mellan parkeringen och festivalområdet är gratis.

Med cykel eller bil
Det är enkelt att hitta till Öland Roots! När du kommit över ölandsbron tar du första avtagsvägen till höger (söderut) och kör genom Färjestaden. Fortsätt därefter mot Mörbylånga. 7-8 km efter Färjestaden kommer ni till en avfart mot campingen Haga Park, sakta in och sväng av mot höger. Härifrån är det skyltat till festivalen. Kika längst ned på sidan för en karta.

Samåk till Öland Roots
Föreningen har ett samarbete med Skjutsgruppen. Syftet är att underlätta för besökare att hitta ett billigt, roligt och miljövänligt samåkningsmöjlighet till och från festivalen. Upplägget är enkelt! När samåkningen för 2020 är igång hittar du länken här! Se vilka samåkningar som finns och läs mer här >>

Med tåg
Om du väljer att åka till festivalen med tåg är Kalmar närmsta destination. Tar du dig från Skåne eller västkusten är tåg det absolut enklaste sättet. Tågresor kan du hitta från endast 250:-. Från Kalmar går det sedan lokala bussar flera gånger om dagen till byn Stora Frö på södra Öland. Ett tips när du bokar din resa är att ange bussens slutdestination Mörbylånga. Då bokar du inte bara en tågbiljett till Kalmar utan även en plats på den matchande lokalbuss som tar dig den sista biten från Kalmar, över bron till Öland och till din hållplats som heter Stora Frö. Från busshållplatsen i Stora Frö går det regelbundna transporter hela vägen fram till festivalområdet. Dessa kostar inget!

Kollektivtrafik Kalmar/Öland
För dig som åker buss till festivalen är det linje 105 mot Mörbylånga som gäller. Bussarna avgår från Kalmar. Du ska gå av vid hållplatsen som heter "Stora Frö". Från hållplatsen är det skyltat till festivalen. För tidtabell, se www.klt.se.