Öland Roots

Vår camping

Öland Roots tältcamping

Campingen öppnar onsdagen den 10 juli. Den stänger igen kl. 14.00 på söndagen. Tältcamping ingår i biljettpriset till alla tre-dagarsbiljetter och ligger i direkt anslutning till scenområdet. Från campingen är det 10 meter till stranden och havet. Det är endast gäster som har köpt biljetten ALLA DAGAR som har tillträde till campingen. Du kommer alltså inte kunna övernatta på vår camping med en en-dagsbiljett. På grund av platsbrist erbjuder vi inte någon husvagns- eller husbilscamping, det är enbart tält som gäller!

På campingen hittar du:
- Eldstäder för matlagning
- Två vattenposter med dricksvatten
- Spoltoaletter
- Matförsäljning i form utav Pizzeria
- Chilltältet med frukost, café och enklare mat
- Massa aktiviteter från vårt kulturella program, allt är kostnadsfritt.
- Vår scen Skogsdungen med najsa konserter och aktiviteter.
- En strand med skönt häng och bad.
- TROTS Kvinnojour

Barn- & familjecampingen
Campingen för alla barnfamiljer kommer att ligga på samma ställe som tidigare år, alltså söder om scenområdet, och är avsedd för barnfamiljer som vill ha en lugn camping! På familjecampingen kommer det finnas toaletter, skötbord dricksvatten, eldstad och en tillredningsplats med bland annat en mikrovågsugn. Familjecampingen är belägen avskilt från övriga campingen men observera att den ligger "vägg i vägg" med scenområdet så musiken från stora scenen kommer att höras in på familjecampingen.

Vår lugna camping
Alla besökare som vill ha en lugnare camping är välkommen till denna del. Här hjälps vi tillsammans åt att hålla lugn och trevlig stämning. Den är belägen på våra stora camping i det sydvästra hörnet och är utmärkt på vår karta.

Riktlinjer för campingen

Reglerna för campingen är enkla och viktiga så läs igenom dem innan du kommer till festivalen:


- Vi tar inte med oss glasflaskor eller sprayburkar till festivalen.
- Våra brandgångar måste vara fria under hela festivalen, därför sätter vi inte upp tält i brandgångarna.

- Vi har ont om plats på campingen. Därför tar vi inte med några partytält till festivalen.

- Presenningar får endast användas för att läggas över tältet som regnskydd, inte spännas upp mellan träd eller mellan tält. Det beror främst på att vi har ont om plats på campingen men också för att skapa fri sikt om någon olycka skulle inträffa.
- Det råder eldningsförbud på hela campingen och på stranden. Därför eldar vi bara på vår angivna eldstad vid huvudentrén till campingen. Det är också här du kan använda ditt spritkök och laga medhavd mat. 

- Tänk på människor, djur och naturen runt dig. Släng ditt skräp i sopkärl och inte på marken. På Öland Roots sorterar vi alla sopor och vi vill därför att du som besökare även gör det. Sorteringsstationer finns placerade över hela området och det som sorteras är plast, pant, well-papp, brännbart, kompost, metall och glas.
- Våra toaletter är placerade precis vid ingången till campingen. Det är spoltoaletter (vakuum) som kopplats direkt till avloppet.
- Våra husdjur lämnar vi hemma eftersom de inte kommer kunna vara på campingen eller scenområdet.

Andra alternativ till boende

Det finns gott om campingar, vandrarhem och bed and breakfast på Öland. Så vill du inte tälta på festivalens camping finns det andra alternativ. Campingar som ligger på cykelavstånd från festivalen är:
1. Haga Park Camping & Stugor. Denna camping erbjuder förutom tältplats även husvagnsplats och stugor till uthyrning och ligger 15 minuters promenad från festivalen.
2. First Camp Eriksöre är en fyrstjärnig familjecamping beläget 5 km norr om festivalen. Campingen är extra bra för er med hund då campingen bland annat erbjuder hundbad. First Camp Eriksöre erbjuder plats för husvagn, tält och stugor till uthyrning.
3. Ölands Camping & Resort är en camping som ligger i Mörbylånga, 7 km söder om festivalområdet. Denna camping erbjuder tält & husvagnsplats samt villavagnar för uthyrning.