Öland Roots

Marcus Gad & Tribe

Med kraftfulla texter och meditativa basgångar tar Marcus Gad med oss på en inre världsomsegling. Från Stilla havet till Östersjön, framburna av vågor som guppar taktfast till deep roots och soul hämtas spirituella influenser från ursprungsbefolkningar längs vägen, alltjämt förankrad i den kanakiska kulturen på hemmaön.

Marcus Gad föddes och växte upp i Nya Kaledonien i västra Stilla havet, en multikulturell ögrupp där reggae har en tydlig särställning inom den urbana musikscenen. Som student i Frankrike och genom utforskande resor världen över utvecklades intresset för både musik och olika kulturer och dess traditioner. Hittills har Marcus Gad släppt tre album med utmanande produktioner, det första, Chanting, inspelat på en frekvens av 432 hertz, samstämmigt med jordklotets resonans, det senaste, A Brave New World, i tätt samarbete med ljudskaparen och producenten Tamal.

Till Öland Roots kommer Marcus Gad med kompbandet Tribe, beståendes av musiker från hela världen. En upcoming reggaeartist på den internationella arenan som flitigt väver in teman om kärlek, solidaritet och medvetenhet i sin musik är ett solklart inslag på festivalen!